četrtek, 4. marec 2010

5 Skrivnosti do uspešnega bloga

Blogi postajajo vedno bolj priljubljeni. Če že nimate svojega, potem ste sigurno pogledali, komentirali, ali vsaj slišali za njega. Verjetno ste opazili, da je le majhno število blogov res poznanih. Najbolj brani blogi imajo ogromno pomembnih informacij, ki jih bere tudi veliko število ljudi. Tukaj vam predstavljamo pet skrivnosti kako do uspešnega in branega bloga.


1. Pišite o popularnih temah. 
Ena izmed najbolj pomembnih stvari, je ta, da pišete o temah, ki so najbolj brane. Če želite pritegniti pozornost in branost, potem pišite o aktualnih temah, ki so namenjene širši javnosti. Torej, če se odločate o postavitvi svojega bloga, potem vam predlagamo, da izberete temo, ki je aktualna, brana in iskana v celotni javnosti.

2. Pišite o temah o katerih se lahko piše, komentira. 
Na blog morate objavljati trenutne dogodke, mnenja o le teh. Popularni blogi največkrat komentirajo trenutne dogodke v zvezi z vsebino bloga. Bodite pazljivi, da pišete o takšnih stvareh, o katerih, bodo lahko obiskovalci podali svoje mnenje. Izvor novih novic, črpajte iz informativnih portalov, časopisov, itd.

3. Dnevni vnosi. 
Blogi, ki se najbolj berejo, so tisti, ki se pišejo vsak dan. Torej tako privabiš ljudi, da blog obiščejo dnevno, ker vedo, da jih čaka nov vnos. Hkrati se bodo obiskovalci sčasoma več odločali za komentarje.

4. Komentarji eksperta. 
Nič ne pritegne bolj, kot kakšen intervju, komentar osebe, ki je znana iz področja, o katerem pišete na vašem blogu. S tem si boste pridobili redne obiskovalec, ki bodo vzeli vaš blog kot verodostojen. Vas zanima kako priti do intervjuja oziroma komentarja eksperta - preprosto vprašajte. Vprašati ni greh. Če intervju ni mogoč v živo, potem preko telefona ali celo preko e-maila. Zelo preprosto.

5. Blog popestrite z medijsko vsebino.
Zelo utrujajoče je brati bloge, ki imajo samo "čisti" tekst. Najbolj priljubljeni blogi vsebujejo slike, videje, audio, zunanje povezave in več. Za izboljšanje vašega bloga je potrebno malo kreativnosti pri samem urejanjem teksta. Priporočljivo je tudi, da spremljate kakšen popularen blog in preverite kako stvari ureja ta urednik. Ključ do uspeha je tudi cilj, ki si ga začrtate pred objavo samega bloga - kaj želite povedati? Zakaj bi ga ljudje brali?


To je to od nas. Veselo Bloganje!

Ekipa.

0 komentarji:

Objavite komentar