petek, 5. marec 2010

Kako povečati obisk na vaši spletni strani?

Za uspeh na internetu, se morate naučiti kako povečati obisk. Brez ciljne publike na vaši spletni strani, vaša spletna stran nima možnosti obstoja. Obstaja ogromno taktik kako povečati obisk vaše spletne strani. V tem zapisu, vam bomo predstavili načine, ki jih mi uporabljamo za povečavo obiska. Razkrili vam bomo tudi skrita orodja, ki jih uporabljamo.

Google Adwords

Če želite vedeti kako na hitro povečati obisk vaše spletne strani, potem si poglejte Google Adwords. Google Adwords je najbolj priljubljeno in učinkovito orodje za povečanje obiska vaše spletne strani. Ampak problem je v tem, da za to potrebujete kar lep kupček denarja, kar se vam lahko pozna v pozitivnem smislu - večja prodaja

Google Adwords vam dovoljuje, da privlačite obisk ob točno določenimi ključnimi besedami. Vaš oglas se prikazuje po celotnem spletnem prostoru. Ko obiskovalci kliknejo na povezavo, jih poveže direktno na vašo spletno stran. Za vsak tak klik morate plačati in takšni oglasi lahko postanejo zelo dragi, ker vemo, da vsak klik ne garantira prodanega produkta/storitve. Torej, pred uporabo Google Adwords, je priporočljivo, da poznate tehnike za povečavo obiska kot so plačilo na klik in kako generirati pozitivni ROI.


Optimizacija spletne strani

Mnogo bolj enostavna metoda za povečanje obiska na vaši spletni strani je optimizacija - tako on site (optimizacija na vaši spletni strani) off site (optimizacija, ki ni na vaši spletni strani). Najboljše pri tej metodi je ravno to, da je brezplačna! Spletna optimizacija je sestavljena iz ključnih besed, ki so vstavljene v meta tag (naslovi strani, opisi, itd.). Uporabljajte tage na vseh podstraneh in polepšajte ključne besede v sami vsebini spletne strani. Zadnje, kar si želite, da so vse ključne besede in besedne zveze napisane na dnu strani. Torej ta tehnika povečuje obisk na podlagi ključnih besed, ki so na vaši spletni strani.
Off site (optimizacija, ki ni na vaši spletni strani) optimizacija je preprosta, ampak dokaj težka za realizirat. Če želite povečati prikaz ključnih besed v iskalnikih in s tem tudi obisk na spletni strani, morate graditi povezave do vaše spletne strani. To lahko storite preko izmenjave povezavo (kontaktirjate lastnike spletnih strani in jim ponudite izmenjavo), da vpišete vašo spletno stran v t.i. spletne direktorije oziroma, da enostavno kupite linke do vaše spletne strani. Ne pozabite, da s kombinacijo on site in off site optimizacije povečate obisk do vaše spletne strani.

Nizko proračunske tehnike marketinga

Če nimate denarja za internetni marketing, potem vam priporočamo, da poskusite z metodam, ki so preizkušene, ki ne zahtevajo finančnih sredstev, temveč le nekaj vašega časa in osnove HTML-ja:

· Izdelajte newsletter, za pridobivanje elektronskih pošt. Bodite pozorni, da ne "spamate" z vsebino, ampak pošiljate le takrat, ko je to zares potrebno in ne prepogosto.

· K vsaki zanimivi temi dodajte povezavo do "Predlagaj prijatelju", katero uporabnik izpolni in pošlje naslov znancu, prijatelju, ki bi ga to zanimalo.

· Aktualna so tudi "one time offers" - kupite to in dobite tisto zraven, vse to s 50% popustom - samo do določenega datuma / ure.

· Fokusirajte spletno stran na način, da bodo obiskovalci takoj vedeli, da je obisk zanje dober - da imajo nekaj od tega! Tako bodo obiskovalci od navdušenja govorili o vaši spletni strani.

· Ustvarite Partnerski program, ki bo omogočil ljudem, da nekaj zaslužijo, s tem, ko vaša stran proda izdelke ali storitve.

· Omogočite mnjenja uporabnikov! 99% ljudi, ki obišče vašo spletno stran vas ne pozna - ne pozna niti podjetja. S podstranjo, kjer so mnenja z referencami nekako dobimo tisti prvi vtis o podjetju.

Tukaj smo vam predstavili le peščico tehnik, ki jih uporabljamo pri nas. Vse to in še več se lahko naučite sami. Malo volje, branja, pa bo rezultat tukaj.

Povečajte obisk spletne strani z vpisom v Internetne direktorije
Na internetu imate ogromno direktorijev, ki vam omogočajo brezplačni vpis vaše spletne strani. Tako si gradite tudi back linke do vaše spletne strani. In kako do teh direktorijev? Preprosto z iskanjem po googlu. Najbolj popularen je DMOZ.org. Edina slabost je ta,  da preden bo vaša spletna stran dodana, bo minilo veliko časa. Imate pa tukaj tudi plačljive alternative - vaša odločitev. Kar se tiče iskanja direktorijev, obstajajo tudi programi, ki vsebujejo bazo le teh, vi pa s pomočjo tega programa poiščete direktorije in potem avtomatsko vnesete podatke do vaše spletne strani.

Z uporabo zgoraj naštetih tehnik boste veliko naredili napram večji obiskanosti vaše spletne strani. In to vse brez stroškov.
 Ekipa.

0 komentarji:

Objavite komentar