sreda, 17. marec 2010

Skrivnosti optimizacije

Skrivnosti optimizacije SEO

Če želite visoko na, google.com, najdi.si ali yahoo.com, boste potrebovali kaj več kot osnovno znanje optimizacije. Tisti, ki so na vrhu iskalniku so tam zaradi optimizacije. On site in off site.

On-site optimizacija

Kaj objavite na vaši strani ima lahko pozitiven ali negativen vpliv na optimizacijo. Kakorkoli, o tem kasneje. Off site optimizacija je zelo močna, kar se vidi tudi v višji poziciji v iskalnikih.

Pri on-site optimizaciji je izbira ključnih besed ključnega pomena. Obstaja veliko brezplačnih orodji za iskanje primernih ključnih besed. Paziti morate, da so ključne besede, ki so zelo popularne, tudi zelo težke za doseg visokega mesta v iskalnikih.

Ko ste izbrali ključne besede, sledijo nasveti:

Skrivnost #1: Ne optimizirajte samo ene ključne besede, temveč frazo npr.: (spletna = spletna stran). Če izberete samo eno besedo, ima ta preveč konkurence. Izbira fraze za ključno besedo pomaga pri visokih rezultatih v iskalnikih.

Skrivnost#2: Ključno frazo uporabite med prvimi 25 besedami vsebine. H1 točka naj vsebuje celotno ključno frazo - zapomnite si, iskalniki imajo radi h1. Na dnu strani uporabite ključno frazo - lahko tudi v povezavi z linkom do vaše spletne strani.

Skrivnost#3: Dodajte ključno frazo v naslov vaše spletne strani in v opis same spletne strani. To ključno frazo uporabite po celotni spletni strani in sicer v drugačnih oblikah oblikovanja teksta (bold, italic, underline). Omenite frazo v vsakem odstavku. Pazite, da fraze ne bodo uporabljene več kot 4% vse vsebine na spletni strani.

Off-site optimizacija

Sedaj ko ste bili seznanjeni s skrivnostmi on-site optimizacije, sledijo nasveti za off-site optimizacijo. Od vseh tehnik optimizacije, je off-site najbolj pomembna in zahtevna.

Popularnost vaše spletne strani vpliva na višjo uvrstitev v iskalnike.

Torej kaj pomeni popularna spletna stran? Odvisna je od kvalitetnih povezav, ki vodijo do vaše spletne strani.  Če želim poenostaviti zadevo, lahko rečem tudi, da so linki, kot nekakšni volilni glasovi za vašo spletno stran. S tem, da ni pomembno samo število povezavo, temveč tudi kvaliteta!

Skrivnost#4: Dobite spletne strani, katere bodo linkale na vas. Obstaja veliko orodji, ki vam to delo zelo olajša. Preglejte google. Ta proces je dolgotrajen in naporen, vendar se s časom vse vrne!

Skrivnost #5: Izbirajte spletne strani, ki imajo visok PR (Page Rank).

Skrivnost #6: K povezavi na spletne strani dodajte vašo ključno frazo! Torej ni pomembna samo povezava, temveč tudi ključna fraza. To bo vašo spletno stran postavilo visoko v iskalnike.

Skrivnost #7: Obiskovalcem dajte razlog, da vašo spletno stran objavijo na svoji spletni strani. Zastonj orodja, novice, itd. Če vam to uspe, potem vam vsaka od teh strani odda glas in vaša spletna stran bo bolj popularna - v očeh iskalnikov.

Višja uvrstitev v iskalnike v največjih iskalnikih je zelo zahtevna. Ampak za uspeh sta potrebna čas in delo. Nič se ne zgodi čez noč.

Ekipa

0 komentarji:

Objavite komentar