sreda, 15. september 2010

Shujšaj.net

Pred nekaj meseci smo začeli s projektom, ki smo ga dokončali in ga predstavljamo spletu.
Za kaj gre? Preberite si spodaj.

Vsak posameznik, ki si želi shujšati, bi rad to dosegel čim prej in s čim manj truda. Mnoge revije in časopisi priporočajo neskončno množico shujševalnih diet, ki dolgoročno žal nimajo učinka in tako se ves čas vrtimo v začaranem krogu. Izgubimo kilo ali dve, v naslednjem trenutku pa jih imamo že pet več, ko nas premamijo sladkarije v omari. Temu pravimo nezdravo hujšanje.

Zdravo hujšanje pomeni zdrav način življenja. Doseči ga je težko in zahteva veliko vloženega truda, vendar smo dolgoročno zanj nagrajeni in kaj je lepšega, ko v trgovini lahko kupimo oblačila za dve ali tri številke manj ali ko nas ne prepozna znanec na ulici.

Pri zdravem načinu hujšanja se moramo držati naslednjih zlatih nasvetov za zdrav način življenja, ki so zdrava prehrana, gibanje, opustitev kajenja, zmerno uživanje alkohola, krepčilen spanec, ki traja čim dlje in obvladovanje stresa z vajami za sproščanje.

Pri zdravi prehrani moramo upoštevati naslednje: pitje veliko tekočin (voda, pomarančni sok, čaji) ter uživanje raznovrstne hrane. Vsak dan zaužijte živila iz naslednjih prehranskih skupin: ribe ali stročnice, meso, kruh, mleko in mlečni izdelki, krompir in žitarice. Pomembno je, da pojeste vsaj pet obrokov dnevno in če je le možno, naj bosta dva obroka sadja, skleda listante solate in vsaj dva obroka zelenjave.

Pri gibanju si izberite način vadbe, ki vam najbolj ustreza in vas veseli, saj vam bo drugače le v nadlogo. Priporoča se gibanje petkrat na teden po 30 minut.

Če opustimo kajenje, bomo nagrajeni z zdravim in sijočim videzom, saj kajenje pospešuje staranje kože. Največji razlog za opustitev pa je, da se zmanjša nevarnost za nastanek raka na pljučih.

Pri zmernem uživanju alkohola je potrebno upoštevati priporočene količine, kar pomeni, da ne spijete 2 do 3 (ženske) enote oziroma 3 do 4 enote (moški) na dan. Nekaj dni na teden se alkoholu čisto odpovejte.

Upoštevanje teh nasvetov za zdravo hujšanje oziroma zdrav način življenja bo na začetku zelo težko, vendar je potrebno vztrajati, saj bomo le tako dosegli svoj cilj – zmanjšanje telesne teže na zdrav način.

Shujšaj.net

0 komentarji:

Objavite komentar