sreda, 29. september 2010

Nasveti za vaš računovodski in računovodstvo ob ustanovitvi podjetja

Dober računovodski servis s smislom za računovodstvo bo ključ do vašega uspeha. Kako?

Odpreti svoje lastno podjetje je za večino zelo zanimiva in dobra življenska izkušnja. Ob odprtju lastnega podjetja se boste počutili zelo svobodno hkrati pa odgovorno. Vse odločitve o delavniku, načinih dela in ostalih zadevah bodo na vas. Vendar ne pozabite da bo ob lastnem podjetju dela več. Delali boste več, bolj intenzivno in tudi bolj pod stresom. Nikar pa se ne udajte saj vam bo delo v vsakem trenutku predstavljalo užitek. Delali boste za lastno prihodnost in za nobenega drugega. Ob temu pa moramo biti na par stvari zelo pozorni. Da bo vaše podjetje delovalo uspešno in zakonsko pravilno moramo biti zelo pozorni kako bomo vodili svoje računovodstvo in kateri računovodski servis izbrati. O temu bo največ govora v tem članku, kjer se bomo osredotočili kako izbrati pravi računovodski servis in kako voditi svoje lastno računovodstvo za vaše podjetje.

1.) Že od prvega dneva poslovanja dalje obvezno hranite vsako izdano in prejeto fakturo za vaše računovodstvo. Obvezno vsak račun dostavite v vaš računovodski servis , saj boste le tako lahko poslovali v skadu z pravili, ki jih določa Republika Slovenija. Če mislite, da če poslujete s kreditno ali debetno kartico oziroma z čeki tega ni potrebno se zelo motite. Davčne in inšpekcijske kontrole so zelo pogoste in brez dobro vodene bilance bo vaše računovodstvo v navzkrižu z zakonom. Torej obvezno vsak račun evidanteirat v vaš računovodski servis .

2.) Poizkušajte se izogibati poslovanju z gotovino. Vsakemu se lahko zdi poslovanje z gotovino zelo mamljivo, vendar pazite saj lahko tukaj zelo hitro pridete v navzkriž z zakoni. Mnogi imajo to navado že od samega otroštva, vendar pri poslovanju hecov ni. Raje poizkušajte plačevati preko transkacijskih računov, saj bo le tako vaše poslovanje bolj transparentno, vaš računovodski servis pa vam bo zelo hvalažen in še računovodstvo bo bolj pregledno.

3.) Ves prihodek poizkusite položiti na bančni račun. Verjamem, da se zdi vsakemu mamljivo denar dvigovati, vendar pri poslovanju z gotovino je DURS in uprava še kako previdna. Posvetujete se za podjetjem za vaš računovodski servis , ki vam vodi računovodstvo kako najbolje hraniti prišparan denar , da ne boste veliko plačali davka na dobiček.

4.) Kot zadnej bi rad dodal, da si umislite spletnega oziroma računalniškega programa za vaše računovodstvo. Vsak boljši računovodski servis vam bo omogočil program, preko katerega boste lahko izdajali vse fakture, spremljali vaše bilance, vaše tokove denarja in tako lažje vodili vaše podjetje. Dober računovodski servis pa vam bo ob temu lahko boljše svetoval, saj bo pregled za vaše računovodstvo boljši.

Kako poteka vedeževanje iz kavne usedline?

Veliko vas je že na prvi pogled naslova odvrino od branja, saj ste mnenja, da je vedeževanje le farsa, nateg in kraja vašega denarja. Vendar ni vse tako, saj je veliko študijev in raziskav, ki govorijo vedeževanju v prid. Vedeževanje je veda, ki izhaja že iz časa antike in grkov, kateri so v templjih in preročiščih zbirali in napovedovali svojo prihodnost. Vse od takrat se je vedeževanje zelo razvijalo. Tako so se razvijale nove oblike za vedeževanje in povezvoanje človeka z vesoljem, katero nam odgovarja na naša vprašanja in podaja odgovore v obliki znakov in simbolov.

Vedeževanje iz kavne usedline je ena izmed najbolj imenitnih in ekstravagantnih načinov napovedovanja prihodnosti. Gre za umetnos prepoznavanja simbolov in oblik, ki nastajajo v posušeni kavni usedlini na dnu šalice, ki se prenaša iz roda v rod. Sam sem se prvič soočil s tehniko za vedeževanje iz kavne usedline v svojih mladih letih. Na obisku pri prijateljici svoje mame, je ona po končanem obredu pitja kave obrnila »žoc« , obrnila šalico na glavo, počakali smo da se je kava nekoliko posušila in odgovori, ki so sledili so bili imenitni in fascinatni. Bil sem popolnoma presenečen nad odgovori, ki so sledili. Vedeževanje iz kavne usedline je zelo natančna in prefinjena tehnika, katero na daljavo ali preko telefona enostavno ne moremo opravljati. Pri tej tehniki je kavo potrebno dejansko popiti, da se energije in sinergije pretočijo, le tako bo vedeževanje natančno.

Ko posameznik kavo spije obstajajo dva načina in dve možnosti kako pričeti z vedeževanjem iz kavne usedline:

- Vedeževanje lahko naredimo tako, da obrnemo žoc in hkrati še obrnemo šalico
- Lahko pa tudi tako opravimo vedeževanje, da svoj prst postavimo v žoc, obrnemo okoli svoje osi, ter šele nato obrnemo šalico na glavo

Po krajšem pogovoru z vedeževano osebo, šalico nazaj obrnemo in tako pričnemo z opazovanjem vzorcev, ki so nastali v kavni vsedlini. S pomočjo teh vzorcev poteka vedeževanje. Po vsej verjetnosti na začetku ne boste videli ničesar, za kar se ne obremenjujte. Nadaljujte z opazovanjem, obračanjem žličke in šalice, ter kaj kmalu boste zagledali vzorce iz vsakdanjega življenja. Tej vzorci naj vam bodo v pomoč za vedeževanje , intepretirajte jih v odgovore na vaša vprašanja. Simbolika interpretacije pa je različna od posameznika do posameznika. Ravno zaradi tega, se vedeževanje iz kavne vsedline prenaša iz roda v rod. Tako so metode in odgovori deloma podedovani.

Za konec pa naj povem, da ne obupajte že v samem začetku. Vedeževanje iz kavne usedline je ena izmed najbolj zahtevnih in kompliciranih oblik prerokovanja.
sreda, 15. september 2010

Ansambel Zlatorogi

Ansambel Zlatorogi, ki je bil ustanovljen leta 2004, ima mnogo izkušenj z igranjem na porokah, Abrahamih, veselicah ter drugih družabnih dogodkih. S svojimi ogromnimi izkušnjami ter velikim repertoarjem pesmi so odlična izbira za vse mladoporočence, ki iščejo dober in kakovosten ansambel, ki bi igral na njihovi poročni veselici.

Mnogi mladoporočenci namreč ne vedo, da je ravno izbira ansambla ključna za to, kako se bo poročna zabava odvijala. Slab ansambel, ki ima v svojem repertoarju malo pesmi ter se pri njihovem igranju pogosto moti, bo vso zbrano družbo spravil do faze, ko se nikomur ne bo ljubilo plesati, peti ter smejati. To pomeni, da bo poročna zabava, ki bi morala biti vrhunec poroke, postala dolgočasna, gostje pa jo bodo začeli zapuščati predčasno.

To je zagotovo hud udarec za ženina in nevesto, ki morata ravno zaradi tega skrbno premisliti, kateri ansambel bi bil pravšnji za njuno poroko. Ansambel Zlatorogi je zagotovo ansambel, ki je vreden igranja na vaši poroki. Ansambel Zlatorogi ima namreč ogromno izkušenj z igranjem tako na porokah kot tudi drugih družabnih dogodkih. Njegovi člani zato vedo, katere pesmi iz svojega pestrega repertoarja, ki obsega veliko različnih zvrsti glasbe, so primerne za katere trenutke. Prav tako znajo vsi člani Ansambla Zlatorogi več kot odlično rokovati s svojimi glasbili, saj so vsi člani glasbeniki že dolga leta. Zato bodo pesmi odigrali brez motečih napak, ki lahko pokvarijo ples. Glasbeni program pa bodo začinili z zabavnim programom, polnim šal in anekdot, ki bodo zbrano družbo nasmejale ter jih spravile v dobro voljo.

Če ste mladoporočenci, ki iščete odličen ansambel za vašo poroko, potem je Ansambel Zlatorogi ansambel, ki ga iščete. Člani ansambla bodo namreč poskrbeli, da bo vaša poroka nepozabna in da bodo o njej vsi povabljeni o govorili še dolgo časa.

Shujšaj.net

Pred nekaj meseci smo začeli s projektom, ki smo ga dokončali in ga predstavljamo spletu.
Za kaj gre? Preberite si spodaj.

Vsak posameznik, ki si želi shujšati, bi rad to dosegel čim prej in s čim manj truda. Mnoge revije in časopisi priporočajo neskončno množico shujševalnih diet, ki dolgoročno žal nimajo učinka in tako se ves čas vrtimo v začaranem krogu. Izgubimo kilo ali dve, v naslednjem trenutku pa jih imamo že pet več, ko nas premamijo sladkarije v omari. Temu pravimo nezdravo hujšanje.

Zdravo hujšanje pomeni zdrav način življenja. Doseči ga je težko in zahteva veliko vloženega truda, vendar smo dolgoročno zanj nagrajeni in kaj je lepšega, ko v trgovini lahko kupimo oblačila za dve ali tri številke manj ali ko nas ne prepozna znanec na ulici.

Pri zdravem načinu hujšanja se moramo držati naslednjih zlatih nasvetov za zdrav način življenja, ki so zdrava prehrana, gibanje, opustitev kajenja, zmerno uživanje alkohola, krepčilen spanec, ki traja čim dlje in obvladovanje stresa z vajami za sproščanje.

Pri zdravi prehrani moramo upoštevati naslednje: pitje veliko tekočin (voda, pomarančni sok, čaji) ter uživanje raznovrstne hrane. Vsak dan zaužijte živila iz naslednjih prehranskih skupin: ribe ali stročnice, meso, kruh, mleko in mlečni izdelki, krompir in žitarice. Pomembno je, da pojeste vsaj pet obrokov dnevno in če je le možno, naj bosta dva obroka sadja, skleda listante solate in vsaj dva obroka zelenjave.

Pri gibanju si izberite način vadbe, ki vam najbolj ustreza in vas veseli, saj vam bo drugače le v nadlogo. Priporoča se gibanje petkrat na teden po 30 minut.

Če opustimo kajenje, bomo nagrajeni z zdravim in sijočim videzom, saj kajenje pospešuje staranje kože. Največji razlog za opustitev pa je, da se zmanjša nevarnost za nastanek raka na pljučih.

Pri zmernem uživanju alkohola je potrebno upoštevati priporočene količine, kar pomeni, da ne spijete 2 do 3 (ženske) enote oziroma 3 do 4 enote (moški) na dan. Nekaj dni na teden se alkoholu čisto odpovejte.

Upoštevanje teh nasvetov za zdravo hujšanje oziroma zdrav način življenja bo na začetku zelo težko, vendar je potrebno vztrajati, saj bomo le tako dosegli svoj cilj – zmanjšanje telesne teže na zdrav način.

Shujšaj.net