sreda, 4. avgust 2010

Nekaj o pisavah na spletnih straneh..

Zadnje čase pogost pregledamo kakšno spletno stran. Veliko je takšnih, ki so vizualno zelo lepe, tehnično popolne, vendar, jim manjka pravilna izbira družine pisav in njena velikost.

V končni podobi stvar lahko zgleda bistveno drugače. Predvsem boljše in popolno!

Pred izbiro pisave se je prej dobro seznaniti, katere so tiste, ki so "web safe fonts".

Velikost! Fonti ne smejo biti ogromni - 25px+. In naj ne bodo premajhni. Še pomnite kakšne velikosti uporabljate pri pisnih dokumentih? 12-14px, uporabite jih tudi na spletu.

Razmak med črkami Se vam kdaj zgodi, da pridete na spletno stran kjer so črke enostavno preveč skupaj? Razmak naj bo prilagojen - vsekakor ga ne ignorirat. Kajti zakaj bi izgubili stranko zaradi takšne banalne malenkosti?

Razmak med vrsticami Tudi to je element, ki je zelo uporaben. Preblizu ni berljivo, predaleč je pa lahko zavajujoče. Torej, naredite tako, da boste z očesom ugotovili kaj je razmak in kaj je konec odstavka.

Barve Osredotočite se na barve, ki so dobro vidne tudi v ostalih stilih pisav (bold, italic, underline). Pa naj bodo v stilu same spletne strani.

Spletna stran je sestavljena prav iz vseh stvari. Ni dobrega dizajna, brez dobre vsebine, in ni dobre tehnično izpeljane spletne strani brez pravih pisav.

Vse skupaj naredi spletno stran privlačno. Eni padajo na obliko, drugi na tekstne, tretji na malenkosti.

Če Vas pa zanima kako bi izgledala spletna stran, če bi vam jo naredili pri nas, je pa tukaj...

0 komentarji:

Objavite komentar